Overslaan en naar de inhoud gaan
x

Uw huis verduurzamen

UW HUIS VERDUURZAMEN? DAAR STEKEN WIJ SAMEN "ENERGIE" IN!

 

Uw huis verduurzamen en dus het energielabel verbeteren zorgt voor een hoger rendement. Ook voor onze planeet, maar vooral ook als het gaat om de waarde van uw woning en uw energielasten. Een goed geïsoleerde woning kan leiden tot een besparing van tot wel honderden euro’s per maand. Wij adviseren u realistisch en steken er samen energie in.

Wij zorgen dat uw huis een aanzienlijke verbetering van het energielabel zal krijgen. Zelfs is het mogelijk om uw woning te renoveren, zodat deze geheel energieneutraal is, volgens het zogenaamde nul op de meter concept. Wij adviseren u realistisch, u bepaalt hoever u wilt gaan. Vervolgens begeleiden wij u stap voor stap in de juiste richting.

 

Wij helpen u stap voor stap uw huis verduurzamen:

via isolatie van gevels, muren, vloeren, ramen, deuren en plafonds

via het installeren van slimme installaties

via het installeren van ‘eigen energieopwekking’ zoals zonnepanelen

GOEDE ISOLATIE

 

Het verbeteren van de isolatie van uw pand kost eenmalig geld, maar verlaagt uw energiekosten blijvend. Zeker oude woningen en gebouwen zijn vaak slecht geïsoleerd. Door het aanbrengen of verbeteren van gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en/of isolatieglas verlaagt u uw energierekening al snel met honderden euro’s per jaar. Ook het dichten van kieren verlaagt het energiegebruik. Bovendien vergroot goede isolatie het wooncomfort: u heeft minder last van tocht en uw pand wordt gelijkmatig verwarmd. De meeste isolatie is vrij eenvoudig aan te brengen. Wij adviseren u hier graag over..

ENERGIEZUINIGE VERWARMING EN VENTILATIE

 

U kunt op veel verschillende manieren besparen op uw verwarming en warm water. Dit kan heel eenvoudig met bijvoorbeeld een klokthermostaat of waterbesparende kraan. Wist u dat een waterbesparende douchekop tot wel 20% warm water bespaart? Er is nog veel meer voordeel te behalen met het vervangen van uw oude cv-ketel door een energiezuinig HR-ketel. Wilt u nog een stapje verder gaan? Denk dan aan een zonneboiler, warmtepomp of een HRe-ketel die warm water én elektriciteit levert. Ook balansventilatie, die met warme lucht uit uw pand de ingevoerde frisse lucht opwarmt, bespaart veel energie.

ZONNEPANELEN

 

Zonnepanelen worden steeds populairder. Dat komt door subsidies van de overheid, maar ook doordat er de laatste jaren veel is verbeterd in kwaliteit, levensduur en rendement. Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit en voorziet uw huis of bedrijfspand deels) van duurzame energie. Hiermee bespaart u ook flink op uw energierekening. Als er meer stroom wordt opgewekt dan u gebruikt, dan kunt u dit terugleveren aan het net. Laat u wel goed informeren over het plaatsen van zonnepanelen. De mogelijkheden, hoeveelheid en het rendement van verschillende soorten zonnepanelen verschillen per situatie.

DE OPLOSSING VOOR U

 

Uw huis verduurzamen en dus het energielabel verbeteren is beter voor ons milieu. Maar voor u zal ook de verhoging van het wooncomfort een belangrijke wegingsfactor zijn. Dankzij goede isolatie geniet u in de winter van een behaaglijk binnenklimaat en blijft uw woning in de zomer langer koel.

De grootte van uw woning, de leeftijd ervan en reeds aangebrachte isolatie bepalen grotendeels welke investering benodigd is om energiezuiniger te kunnen wonen. Voor een betrouwbare begroting is het belangrijk om samen met u af te wegen wat technisch, esthetisch en financieel gezien de beste oplossing is. Wij helpen u de juiste beslissingen te nemen.

SUBSIDIE VOOR ENERGIELABEL VERBETEREN

 

In veel gevallen draagt u niet als enige de kosten van duurzaam (ver)bouwen en isoleren. Veel gemeentes werken met subsidieregelingen, zodat u kunt rekenen op een kortere terugverdientijd. Wij verzorgen de subsidieaanvraag voor u en maken kosten en baten inzichtelijk.

WAAROM SAMENWERKEN MET ONS?

 

Natuurlijk wilt u behaaglijk wonen én geld besparen op de energierekening. De weg ernaartoe mag echter ook best comfortabel zijn. 

 

Een samenwerking met ons verzekert u van:

 één aanspreekpunt voor duurzaam (ver)bouw- en schilderwerk 

trotse vakmensen die streven naar een perfect eindresultaat 

duurzaam en veilig werk met oog voor mens en milieu 

effectieve en efficiënte werkmethodes 

duurzame materialen zoals FSC- en DuBo gekeurde producten